Šios taisyklės padės jums paruošti žuvį taip, kad ji būtų ne tik skani, bet ir patrauklios išvaizdos.
Sužinosite, kaip tinkamai iškepti žuvį, kad ji nesudegtų / nuotr. depositphotos.com
Kad kepta žuvis būtų sultinga, rausva, kvapni ir nepriliptų prie keptuvės, virėjai naudoja kelis paprastus metodus. Anksčiau Mes rašė, kaip paruošti traškius žuvies pirštelius.
Kaip padaryti, kad kepant žuvis nesuplyštų – slaptasis ingredientas
Šis nelabai paplitęs, bet gana žinomas būdas padės žuviai kepant išlaikyti formą ir atsikratyti nemalonaus kvapo.
Viskas, ką jums reikia padaryti, tai prieš kepant žuvį pamirkyti sūdytame piene (proporcijos: šaukštelis druskos pusei puodelio pieno). Norint pasiekti norimą efektą, žuvį reikia mirkyti bent apie pusvalandį, galima ir daugiau. Šis metodas yra patikrintas ir veiksmingas.
Dabar jau žinote, į ką mirkyti žuvį, kad pašalintumėte kvapą ir ištrauktumėte sveikus, gražius gabalėlius.
Kaip kepti žuvį, kad ji nepriliptų prie keptuvės – šeimininkių patarimai
Prieš kepdami žuvį turite:
- į augalinį aliejų įberti žiupsnelį valgomosios druskos;
- apvoliokite žuvį miltuose;
- įkaitinkite aliejų keptuvėje ant silpnos ugnies;
- žuvį dėkite tik į gerai įkaitintą aliejų.
Šios paprastos taisyklės padės paruošti žuvį taip, kad ji būtų ne tik skani, bet ir patrauklios išvaizdos su traškia plutele.