Kaip tinkamai valyti silkę – nuo galvos ar uodegos – ir kokį metodą pasirinkti, kad nereikėtų sugaišti daug laiko, sužinosite medžiagoje Mes.
Kaip valyti silkę žingsnis po žingsnio – patarimai / depositphotos.com
Švelniai sūdyta silkė – vienas pagrindinių naujametinio stalo produktų. Ją galima supjaustyti filė ir patiekti svečiams su svogūnais, taip pat daugelis šeimininkių gamina silkės užkandžius ir sumuštinius. Mes papasakos, kaip vienu judesiu per 5 minutes išvalyti silkę.
Anksčiau kalbėjome apie tai, kaip Naujųjų metų proga paruošti skanių salotų „Luizė” su silke.
Kaip greitai nulupti silkę nuo kaulų – greitas triukas
Kad silkės valymo procesas būtų patogesnis, pasiimkite plastikinę pjaustymo lentą – geriau ją naudoti, nes medinė stipriau sugeria kvapus, o vėliau ją sunkiau išvalyti. Taip pat pasirūpinkite, kad turėtumėte pakankamai aštrų peilį, popierinių rankšluosčių ir pincetą.
Silkės odos ir kaulų atsikratymo technologija yra tokia:
- Žuvį nuplaukite po tekančiu vandeniu;
- pašalinkite galvą ir vidurius ir dar kartą nuplaukite skerdeną;
- padarykite pjūvį ir pašalinkite peleką;
- pjūvio vietoje išpjaukite odą ir nuplėškite ją nuo žuvies;
- viena ranka laikykite silkę už uodegos, o kita atskirkite filė nuo šonkaulių;
- dviem pirštais laikydami stuburą, vėl atskirkite likusią filė dalį ir išimkite stuburą.
Galiausiai jums beliks pincetu išimti visus smulkius kaulus, dar kartą „pervažiuoti” peiliu per šonkaulio dalį, kad pašalintumėte juodą plėvelę, ir supjaustyti silkės filė jums patogiu būdu.
Kaip valyti silkę stalui – antrasis būdas
Yra dar vienas šeimininkių naudojamas būdas – negalime sakyti, kad jis geresnis ar blogesnis už ankstesnįjį, tai tik alternatyva. Galite išbandyti abu būdus ir suprasti, kuris iš jų jums tinka labiau.
Silkes nuplaukite po tekančiu vandeniu, aštriu peiliu nupjaukite galvą ir uodegą. Nupjaukite pilvą, išimkite vidų, ikrus (pieną). Išvalykite juodą plėvelę žuvies viduje, jei reikia, nuvalykite skerdeną popieriniais rankšluosčiais. Galiausiai skerdeną dar kartą nuplaukite ir padėkite ant pjaustymo lentos. Paspauskite ranka, kad silkė išsiskleistų ant lentos. Tada uodegos pusėje suraskite stuburą ir, viena ranka laikydami jį, o kita – žuvies skerdeną, ištraukite. Galiausiai visi stambūs kaulai liks ant stuburo, o smulkius galima ištraukti rankomis.