Jaunų burokėlių nuopjovų dedama į barščius, naudojami daržovių patiekalams ir salotoms ruošti.
Ar galima burokėlius valgyti žalius / depositphotos.com
Burokėlių lapai ir stiebas – tai burokėlių lapai ir stiebas, kuriuos galima naudoti ne tik kaip trąšą, bet ir gaminant maistą. Atsakome į populiarius klausimus apie tai, kur galima naudoti šį produktą ir kuo skiriasi burokėliai nuo burokėlių haulm.
Ką galima daryti su burokėliais?
Yra daugybė variantų:
- jei esate sodininkas, galite naudoti kaip trąšas sodybose;
- Naudokite kulinarijoje kaip pesto ar kitų padažų sudedamąją dalį;
- įmaišykite į omletus, užkandžius, daržovių apkepus, troškinius ir kitus antruosius patiekalus;
- Naudokite daržovių sultims ir kokteiliams gaminti;
- gaminti su ja pirmuosius patiekalus – barščius, sriubas ar bulvių košę;
- konservuoti kaip padažą arba šaldyti;
- įmaišykite į salotas arba naudokite kaip pagrindinį ingredientą.
Sumaišykite susmulkintus lapus su tarkuotu sūriu ir česnakupagardinkite augaliniu aliejumi ir trupučiu acto, ir vitamininės salotos paruoštos.
Ką burokėliai naudoja kulinarijoje – naudingos savybės
Jis turi neblogų maistinių savybių. Jame yra vitaminų, mineralinių medžiagų ir ląstelienos. Turtingas vitaminų A, C ir Ktaip pat kalcio, geležies ir magnio.
Be to, ši vilkdalgių rūšis yra šaltinis antioksidantųkurie padeda apsaugoti organizmą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio.
Kaip išsaugoti burokėlius žiemai?
Vienas iš būdų – užšaldyti. Norėdami tai padaryti, nuplaukite burokėlių lapus, kelias valandas džiovinkite juos ant virtuvinio rankšluosčio ir rankomis supjaustykite / susmulkinkite gabaliukais. Tada sudėkite juos į maišelius ar indelius ir įdėkite į šaldiklį.
Taip burokėlių nuopjovas galėsite išlaikyti šviežias ir naudingas visus žiemos mėnesius. Kad ant žalumynų nesusikristalizuotų drėgmė, rekomenduojame naudoti dulkių siurblį – virtuvės vakuuminis siurblys. Be to, taip supakuotos žolelės geriau išlaiko savo maistines savybes.
Be to, susmulkintus lapus ir stiebus galima suvynioti po dangteliais ir žiemą naudoti kaip paruoštą padažą barščiams ar kitiems patiekalams.
Ar galima burokėlius valgyti žalius – ir net reikėtų juos valgyti žalius
Taip, galima. Jaunų burokėlių lapų ir stiebų galima dėti į salotas arba valgyti kaip šviežią užkandį. Jie yra švelnaus skonio ir traškios tekstūros. Tačiau prieš vartojant žalius burokėlių lapkočius reikia gerai nuplauti ir kruopščiai apdoroti, kad juose nebūtų purvo ar smėlio.
Be to, jei turite sveikatos problemų, dėl burokėlių žaliavos vartojimo turėtumėte pasikonsultuoti su gydytoju arba mitybos specialistu, ypač jei turite virškinimo problemų arba esate alergiški burokėlių produktams. Apskritai burokėlių žaliava gali paįvairinti jūsų mitybą ir suteikti papildomų maistinių medžiagų.
Ar galima užkasti į žemę, ar mulčiuoti
Taip, tokia praktika egzistuoja. Burokėliai, kaip ir kiti augalai, gali būti naudojami kaip organinė dirvožemio trąša. Jis gali būti užpilamas žemėmis arba naudojamas kaip mulčias aplink augalus. Jis palaipsniui suirs ir praturtins dirvožemį maistinėmis medžiagomis.
Jis taip pat naudojamas kaip žalioji trąša vaistažolių užpiluose, skirtuose laistyti ar purkšti.
Svarbu: Stiebai ir lapai turi būti sveiki ir neužsikrėtę ligomis.
Taigi, burokėlių gyslos yra naudinga ir daugiafunkcinė burokėlių dalis. Ją galima naudoti įvairiuose patiekaluose, šaldyti žiemai, vartoti žalią ir net naudoti kaip dirvos trąšą. Tai puikus būdas gauti papildomų maistinių medžiagų ir jums, ir jūsų daržo augalams.
Burokėliai ar mangoldai – koks skirtumas?
Tai du skirtingi augalai, tačiau jie priklauso tai pačiai šeimai – burokėlių šeimai. Nors burokėliai ir mangoldai atrodo panašiai, jie turi keletą skirtumų:
- Burokėliai tai burokėlių stiebai ir lapai. Jis turi storus ir sultingus rausvus stiebus su žaliais lapais. Burokėliai vartojami kaip atskiras produktas ir yra švelnaus skonio, šiek tiek saldūs.
- Mangold – tai burokinių šeimos augalas, lapinis burokėlis be išsivysčiusios šaknies. Kitas pavadinimas – šveicariškoji mangoldija, šveicariškoji mangoldija (šveicariškoji mangoldija). Jo lapai su stiebais yra įvairių spalvų, įskaitant bordo, raudoną, geltoną, geltoną, rausvą ir baltą. Paprastoji mangoldija pasižymi subtiliu skoniu, primenančiu špinatus arba jaunus burokėlius.
Be to, mangoldai yra maistingesni, juose yra daugiau vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, vitamino A, vitamino K, geležies ir magnio. Burokėlių lapai taip pat maistingi, tačiau jų sudėtis gali šiek tiek skirtis nuo mangoldų.
Taigi, nors burokėliai ir mangoldai atrodo panašiai, jie yra skirtingi augalai ir turi tam tikrų skonio ir maistinės vertės skirtumų.