Papasakosime, kaip atpažinti, kad jautiena yra bloga, ir kaip nepirkti kiaulienos, įdarytos „chemija”.
Kaip nustatyti mėsos kokybę – handy hacks / depositphotos.com
Kokybiška mėsa kainuoja pinigus – tai truizmas, su kuriuo sunku ginčytis. Nežinodami tam tikrų gyvulio skerdenos dalies tinkamumo vartoti patikrinimo metodų, galite nusipirkti produktą, „persunktą chemijos”, arba, dar blogiau, nusipirkti sugedusį gabalą. Mes išsiaiškino, kaip išsirinkti kokybišką mėsą ir nemokėti pinigų už nekokybišką produktą.
Anksčiau kalbėjome apie tai, kokios mėsos nereikėtų naudoti kebabams.
Kaip nustatyti mėsos šviežumą pagal kvapą ir lytėjimą
Pirma, pirkdami vieną ar kitą gyvulio dalį, turėtumėte atkreipti dėmesį į jos aromatą. Normali mėsa nekvepia niekuo kitu, tik mėsa, t. y. nėra puvimo, pelėsio ar rūgšties kvapų ar atspalvių. Neturėtų būti jokių aštrių aromatų, o jų buvimo nereikėtų ignoruoti.
Geri kiaulienos ar jautienos gabaliukai taip pat „nelimpa” prie rankų – žalia mėsa yra lipni tik tada, jei ji sugedo. Be to, kiaulienos, jautienos ar vištienos gabalėlį galite palaikyti rankoje ir paspausti pirštu. Šviežios mėsos įdubimas greitai išsilygins, tačiau jei produktas yra abejotinos kokybės, jūsų spaudimo pėdsakas niekur nedings – tai taip pat yra „skambutis”, kad tokio produkto nereikėtų pirkti.
Kaip suprasti, kad jautiena sugedo, neatsitraukus nuo prekystalio
Patyrusios namų šeimininkės pasidalijo įdomia gudrybe, kaip suprasti, kad vištiena sugedo, jautiena dingo, o kiauliena „prifarširuota” priedų ir konservantų. Šis metodas tinka bet kokio gyvūno skerdenai. Metodika paprasta:
- Paprašykite pardavėjo, kad jums atpjautų nedidelį mėsos gabalėlį;
- paimkite jį į ranką ir užmaukite ant dantų krapštuko ar degtuko;
- padegti gaminį.
Jei mėsa gera, per 10-15 sekundžių pamatysite, kad gabalėlio kraštai pradeda degti ir skleidžia malonų kebabo skonį. Prastos kokybės arba sugedusi mėsa pradės putoti, išskirs tamsios spalvos sultis arba net pajusite puvėsių kvapą. Per pusę minutės toks triukas padės nustatyti, kokios kokybės produktą jums bandoma parduoti.