Ką galima užšaldyti iš gatavų patiekalų ir kodėl šis būdas padės sutaupyti pinigų – sužinokite Mes straipsnyje.
Ką galite užšaldyti – savo rankomis paruošti maisto produktai / depositphotos.com
Patyrusios namų šeimininkės jau seniai naudojasi tokia gyvenimo gudrybe – gamina patiekalus, o paskui juos užšaldo. Toks metodas taupo ne tik laiką ir pastangas, bet ir finansus – pripildžius šaldytuvą pusgaminiais, ateityje nereikės išlaidauti maistui. Mes papasakojo, ar galima laikyti pagamintus patiekalus šaldiklyje, ir sudarė sėkmingiausių šiam tikslui skirtų produktų sąrašą.
Anksčiau kalbėjome apie tai, kaip naudoti šaldiklį.
Ar galima užšaldyti gabalėliais supjaustytą sūrį
Taip, šį produktą galima užšaldyti, nors klaidingai manoma, kad išėmus iš šaldiklio ir išleidus į dienos šviesą jis sutrupės. Sūrį galima užšaldyti gabalėliais arba supjaustyti gabalėliais ir sudėti į indą.
Naudinga gyvenimo gudrybė: Sūrį pabarstykite miltais arba krakmolu, kad gabaliukai nesuliptų.
Kuo užšaldyti kiaušinius – patarimai
Kiaušiniai yra antrasis produktas, kurį galima užšaldyti, nors daugelis žmonių apie tai nežino. Norėdami užšaldyti kietai virtus kiaušinius, atskirkite baltymus nuo trynių ir sudėkite šias dalis į skirtingus indus. Žali kiaušiniai taip pat tinka užšaldyti – juos sulaužykite, sumaišykite, įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus (arba medaus) ir supilkite į indą. Taip žalius kiaušinius galima laikyti iki 6 mėnesių.
Kaip užšaldyti parduotuvėje pirktą pieną ar sultis
Trečiasis produktas – tai pienas ar sultys, kuriuos perkate prekybos centre ir nespėjate išgerti. Paprastai likučiai būna rūgštūs, o tai smūgis ir jūsų širdžiai, ir biudžetui. Tokiu atveju gėrimus geriau užšaldyti – supilkite juos į atskirą butelį ir įdėkite į šaldiklį. Vienas nisas – šaldant skystis plečiasi, todėl geriau imti talpyklą, kurios tūris didesnis nei skysčio kiekis. Arba supilkite pieną ar sultis į ledo formeles ir tada tiesiai į jas supilkite gėrimus.
Ar galima užšaldyti duonos kepalą
Taip, žinoma, ir tai yra ketvirtas produktas Mes sąraše. Dažnai pirkdami kepinius parduotuvėje ir nespėję jų suvalgyti, gauname pasenusią duoną – ką iš jos kepti, yra paslaptis. Kad produktas nesugestų, duoną galite laikyti šaldytuve arba šaldiklyje, geriau – riekelėse. Atšildyti dar paprasčiau – orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
Ar galite užšaldyti šviežias daržoves?
Penktoje reitingo vietoje – daržų dovanos. Agurkų griežinėliai, pomidorai, salierai, paprikos ir visos kitos daržovės bei prieskoninės žolelės puikiai tinka gyventi šaldiklyje. Tereikia jas nuplauti, nusausinti ir sudėti į maišelius (konteinerius).
Naudinga gyvenimo gudrybė: iš anksto suskirstykite daržoves porcijomis, kad, išėmę jas iš šaldiklio, galėtumėte iš karto sudėti į patiekalus.
Kas nutinka bulvėms, jei jas užšaldote
Nieko, jos atsidurs šeštojoje šaldymui ištikimų maisto produktų hitparado eilutėje. Paruoštus bulvių patiekalus galima užšaldyti – pavyzdžiui, bulvių košę galima patogiai porcijuoti ledų samteliu, sudėti ant pergamentinio popieriaus ir nusiųsti į šaldiklį.
Reikia palaukti, kol rutuliukai sutvirtės, tada juos perkelti į maišelius ir dviem mėnesiams nusiųsti į šaldiklio dugną. Tas pats pasakytina ir apie gabaliukais virtas bulves, tik jas reikia sudėti į indą.
Ar galima užšaldyti virtą pyragą
Septintąją vietą skiriame naminiams kepiniams, kuriuos taip pat galima laikyti šaldiklyje. Tai patogu, jei netyčia ar tyčia iškepėte per daug – užšaldę patiekalą galėsite jį tiesiog pašildyti ir nereikės vėl stovėti prie viryklės.
Pirmasis šaldymo variantas – visą pyragą padėkite ant šaldymo popieriumi išklotos lėkštės, o kai pyragas šiek tiek sušals, išimkite lėkštę, uždenkite pyragą popieriumi ir nusiųskite į šaldiklį. Antrasis variantas – supjaustykite patiekalą porcijomis, sudėkite į lėkštę arba indą ir padėkite į šaldiklį.