Kaip virti, kad bulvės nesubyrėtų, arba kepti orkaitėje: bulvių su švarku receptai

Kiek laiko virti bulves striukėje po virimo ir kaip dar jas ruošti – žino ne visi.

Kaip virti bulvių striukę / depositphotos.com

Vienodos bulvės yra daugelio mūsų mėgstamas garnyras. Jį galima patiekti su silke, mėsa ir daugeliu kitų savarankiškų patiekalų. Jei nežinojote, ką reiškia posakis „bulvės su apvalkalu”, tai paprasta – tai daržovės, virtos lupenose. O būtent šios lupenos spalva primena karinę uniformą.

Anksčiau kalbėjome apie tai, kaip kepti bulves su traškia plutele, o šiandien papasakosime, kiek bulvių verdamos lukštuose ir kaip jas kepti orkaitėje.

Virtos bulvės su švarku

Tai populiariausias bulvių virimo būdas, vienintelis nisas – reikia žinoti, kiek laiko virti. Be to, būtina imti tik nedidelius gumbus – jie išvirs tolygiai ir greitai. Nenaudokite bulvių su žalia odele – jose yra kenksmingos medžiagos solanino.

Bulvių virimo technologija yra tokia:

  • Pasirinkite sveikus gumbus – pažeisti gumbai virdami suirs;
  • nuplaukite bulves nuo dirvos ir pašalinkite akutes;
  • Sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu 2-3 cm virš daržovių;
  • virkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių.

Būkite atsargūs – vanduo puode neturi burbuliuoti. Jei taip nutiks, odelė sprogs, o bulvės viduje liks žalios.

Bulvių košė orkaitėje

Šis būdas yra antras pagal populiarumą. Taip paruoštos bulvės būna skanios, minkštos ir, svarbiausia, – ne sausos. Daržovės išeis šiek tiek purios ir traškios, todėl jei mėgstate tokią tekstūrą – drąsiai užrašykite receptą:

  • Nuplaukite gumbus, išimkite akutes, kiekvieną bulvę pradurkite šakute;
  • kepimo skardą uždenkite folija;
  • nusausinkite bulves servetėle ir sudėkite jas ant kepimo skardos;
  • pabarstykite prieskoniais ir kepkite orkaitėje 25-30 min. 200-220 °C temperatūroje.

Jei tokias bulves naudosite ne salotoms, o garnyrui, prieš kepdami galite jas patepti augaliniu aliejumi. Be to, kepimo metu gumbus geriau retkarčiais apversti, kad jie iškeptų tolygiai.

Bulvių košė mikrobangų krosnelėje

Mikrobangų krosnelėje iškepti bulves sunkiau nei orkaitėje, tačiau šiuo atveju garnyras gaunasi neįtikėtinai skanus. Bulvės iškeps, tačiau jos nesugers drėgmės (kaip virdamos) ir nebus per daug traškios (kaip virdamos orkaitėje). Prisiminkite, kaip tinkamai iškepti bulves mikrobangų krosnelėje:

  • Nuplaukite bulves, nusausinkite jas servetėle;
  • kiekvieną gumbą 3-4 kartus pradurkite aštriu peiliu;
  • Sudėkite bulves į dubenį ir kepkite 10 minučių visu pajėgumu.

Atkreipkite dėmesį, kad nurodytas laikas skirtas 0,5 kg bulvių. Jei daržovė lengvai praduriama peiliu – ji paruošta, o jei ne – pridėkite dar 2-3 minutes.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla