Jei nežinote, kur panaudoti sūrymą, jums padės nuostabaus ir paprasto padažo receptas.
Marinatas gali tapti padažo ingredientu / nuotr. depositphotos.com
Kai nuo agurkų lieka sūrymo, daugelis pasidalija į dvi stovyklas: kažkas jį išpila, o kažkas po audringo vakaro išgeria. Tačiau yra naujas būdas, kuris sužavės net išrankius svečius.
Anksčiau pasakojome, kaip virti lašinius sūryme su cukrumi ir ar galima naudoti sviestą iš konservų.
Kur naudoti agurkų sūrymą – galimybės
Dėl agurkų sūrymo majonezas gali tapti ne toks riebus ir įgauti pikantiškumo. Svarbiausia žinoti, kokiomis proporcijomis ruošti improvizuotą padažą.
Tam užtenka sūrymą į majonezą įpilti santykiu 1:3. Tada kruopščiai išmaišyti iki vientisos masės. Tą patį triuką galima atlikti ir su grietine. Taip ji gali tapti gaiviu salotų padažu, priedu prie koldūnų ar makaronų.
Ką daryti su likusiu sūrymu
Agurkų skystį taip pat galima naudoti marinuoti kebabai, žuvis arba svogūnai. Mėgstantys eksperimentuoti gurmanai turėtų pabandyti salotoms skirtas bulves išvirti sūryme. Tai garnyrui suteiks pikantiškų natų, o toks bulvių variantas tikrai patiks jūsų artimiesiems.
Marinatas taip pat pravers kaip įprasto acto pakaitalas. Jo galima dėti į salotas dėl skonio arba į barščius, kad išliktų burokėlių spalva.
Nustebsite, bet paprastas sūrymas padės išvalyti nešvarias keptuves ir grilio groteles. Tiesiog užpilkite ant jų šio skysčio ir prieš plaudami palikite trumpam.
Be to, marinatas palaiko rūgštinę dirvos aplinką augalams, kuriems jos reikia (hortenzijoms, rododendrams, azalijoms). Norėdami tai padaryti, tiesiog apipurkškite dirvą aplink gėles sūrymu.