Kaip improvizuotomis priemonėmis per 2 minutes atidaryti stiklainį su uogiene ar konservuotu maistu – sužinokite Mes medžiagoje.
Kaip greitai ir lengvai atidaryti stiklainį su vakuumu / depositphotos.com
Nusipirkus konservų parduotuvėje arba išsinešus juos iš sandėliuko, ne visada lengva juos atidaryti rankomis – užsispyręs dangtelis nepasiduoda. Žinoma, galite naudoti konservų atidarytuvą, tačiau jo gali ir nebūti. Mes nelaiko šios sitijos beviltiška ir pasakoja, kaip atidaryti bet kokį stiklinį indelį be atidarytuvo.
Anksčiau kalbėjome apie tai, kaip atidaryti skardinę be atidarytuvo.
Kaip atidaryti skardinę su užsukamu dangteliu karštame vandenyje
Paprasčiausias būdas – įdėti stiklainį kakleliu žemyn į karštą vandenį. Jį galima pastatyti į dubenį arba tiesiog po vandens srove ir palaukti kelias minutes. Svarbiausia, kad vandens temperatūra nebūtų „verdančio vandens” diapazone, kitaip stiklainis įkaista. Veikiant aukštai temperatūrai, dangtelis „atsiskirs” nuo stiklainio ir jį bus galima lengvai nuimti.
Alternatyvus variantas – plaukų džiovintuvą, kuriuo galima greitai pašildyti dangtį. Būkite atsargūs – karštas oras įkaitina stiklainį, todėl geriau jį laikyti su pirštinėmis arba orkaitės pirštinėmis.
Kaip atidaryti skardinę be atidarytuvo bakstelėjus į ją
Nedaugelis žmonių tai žino, bet bakstelėjimas – tai ne tik garsas. Tai veiksmingas bet kokio stiklinio indo su užsukamu dangteliu atkimšimo būdas. Norint patikrinti šio teiginio autentiškumą, reikia paimti stiklainį ir stuktelėti jį į stalą, ir konkrečią vietą – tarpą tarp kaklelio ir dangtelio. Nesukite per stipriai, kad nesudaužytumėte stiklainio – pakaks kelių smūgių, kad dangtelis atsilaisvintų. Jei bijote daužyti stiklainį į stalą, galite paimti medinį šaukštą ir daužyti į stiklainį – rezultatas bus toks pat.
Taip pat galite daužyti į kitą indo pusę – ne į dangtį, o į dugną. Galite daužyti bet kuo, bet geriau daužyti delnu, kad stiklainio turinys pakiltų į viršų, tada bus lengviau atidaryti dangtelį.
Kaip atidaryti stiklainį peiliu – veiksmingas metodas
Populiarus būdas – atleisti slėgį peiliu. Paimkite stiklainį, apverskite jį aukštyn kojomis ir padėkite dangtelį ant stalo. Tuomet aštriu peiliu išlupkite dangtelį tarp dantų ir kilstelėkite jį iš vienos pusės į kitą. Turėtumėte išgirsti būdingą išleidžiamo oro garsą arba tiesiog pamatyti, kaip dangtelis šiek tiek „atsitraukia” nuo stiklainio. Šiuo metu galite apversti indą ir dangtelį atsukti ranka, kitaip stiklainio turinys išsilies ant grindų.
Kaip atidaryti stiklainį be atidarytuvo, naudojant rankas ir lipnią juostą
Šiam skardinės atidarymo variantui reikia lipnios juostos, bet ne kanceliarinės, o statybinės – ji stipresnė. Jei jos neturite, galite naudoti lipnią juostelę – jos tikrai rasite savo įrankių dėžėje.
Reikia apvynioti lipnią juostą arba lipnią juostą aplink stiklainio dangtelį kartu su galais, o laisvą kraštą palikti kabantį žemyn. Tada iš jo padarykite rankenėlę ir, suėmę pirštais, traukite dangtelio atsukimo kryptimi. Spaudžiant lipniajai juostai ir jūsų jėgai, anksčiau ar vėliau stiklainio dangtelis pasiduos ir atsidarys.