Kaip sunokinti avokadą: nuostabus 1 minutės spartusis metodas

Ką reikia daryti, kad avokadai greičiau prinoktų – metodas tiems, kuriems reikia prinokti labai greitai, ir tiems, kurie niekur neskuba.

Kaip nokinti avokadus / depositphotos.com

Avokadai dažniausiai parduodami žali – jie yra kieti ir jų negalima valgyti. Tačiau tai ne problema: priešingai, paimkite žalią ir prinokinkite jį namuose. Tai galite padaryti labai greitai – štai kaip per naktį ir per kelias minutes sunokinti avokadus.

Kaip sunokinti avokadus – močiutės metodas

Kaip pomidorai noksta ant palangės, taip ir avokadai gali būti nokinami. Vasarą vaisių pakanka palikti, kol jis suminkštės, o šaltuoju metų laiku jį galima suvynioti į foliją ir padėti ant palangės netoli radiatoriaus.

Kaip sunokinti avokadus per naktį

Jums reikės popierinio maišelio, obuolio, pomidoro arba banano:

  • įdėkite žalią avokadą į popierinį maišelį su kitu vaisiumi (ar vaisiais) – jis išskirs etileną, kuris pagreitins nokimą;
  • uždarykite ir palikite kambario temperatūroje nakčiai ar dviem – tai priklauso nuo to, koks žalias yra vaisius.

Patarimas: Naudokite tik nepermatomą popierinį maišelį – dėl celofano avokadai gali supūti.

Kaip suminkštinti avokadus orkaitėje

Šis būdas užtruks 10 minučių:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir išjunkite;
  • suvyniokite avokadą į foliją ir pašaukite į orkaitę maždaug 10 minučių.

Atvėsinkite ir nuimkite foliją.

Kaip pasigaminti minkštą avokadą išvirti avokadą

Švelnesnis ir greitesnis nei orkaitėje būdas – „išvirti” avokadą verdančiame vandenyje:

  • keliose vietose subadykite vaisių šakute ir padarykite negilius kryžminius įpjovimus prie pagrindo ir kotelio;
  • Sudėkite į puodą ir avokadą užpilkite verdančiu vandeniu;
  • Palikite 2-3 minutėms, tada išimkite ir patikrinkite, ar avokadas minkštas.

Jei reikia, dar 2-3 minutėms įmeskite avokadą į verdantį vandenį.

Kaip mikrobangų krosnelėje greitai suminkštinti avokadą

Greičiausias būdas sunokinti avokadus:

  • pradurkite vaisių šakute iš kelių pusių;
  • padėkite ant lėkštės, uždenkite plastikiniu dangteliu (avokadai gali sprogti) ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 30 sekundžių;
  • ištraukite, patikrinkite, ar minkšti – jei reikia, dar kartą pašildykite mikrobangų krosnelėje 30 sekundžių.

Šis būdas, kaip ir orkaitės variantas, turi tik vieną trūkumą: avokadas po tokio apdorojimo gali prarasti šiek tiek skonio.

Anksčiau pasakojome, kaip supjaustyti avokadą, kad jis būtų greitai ir gražiai paruoštas.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla