Ką reikia daryti, kad avokadai greičiau prinoktų – metodas tiems, kuriems reikia prinokti labai greitai, ir tiems, kurie niekur neskuba.
Kaip nokinti avokadus / depositphotos.com
Avokadai dažniausiai parduodami žali – jie yra kieti ir jų negalima valgyti. Tačiau tai ne problema: priešingai, paimkite žalią ir prinokinkite jį namuose. Tai galite padaryti labai greitai – štai kaip per naktį ir per kelias minutes sunokinti avokadus.
Kaip sunokinti avokadus – močiutės metodas
Kaip pomidorai noksta ant palangės, taip ir avokadai gali būti nokinami. Vasarą vaisių pakanka palikti, kol jis suminkštės, o šaltuoju metų laiku jį galima suvynioti į foliją ir padėti ant palangės netoli radiatoriaus.
Kaip sunokinti avokadus per naktį
Jums reikės popierinio maišelio, obuolio, pomidoro arba banano:
- įdėkite žalią avokadą į popierinį maišelį su kitu vaisiumi (ar vaisiais) – jis išskirs etileną, kuris pagreitins nokimą;
- uždarykite ir palikite kambario temperatūroje nakčiai ar dviem – tai priklauso nuo to, koks žalias yra vaisius.
Patarimas: Naudokite tik nepermatomą popierinį maišelį – dėl celofano avokadai gali supūti.
Kaip suminkštinti avokadus orkaitėje
Šis būdas užtruks 10 minučių:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir išjunkite;
- suvyniokite avokadą į foliją ir pašaukite į orkaitę maždaug 10 minučių.
Atvėsinkite ir nuimkite foliją.
Kaip pasigaminti minkštą avokadą išvirti avokadą
Švelnesnis ir greitesnis nei orkaitėje būdas – „išvirti” avokadą verdančiame vandenyje:
- keliose vietose subadykite vaisių šakute ir padarykite negilius kryžminius įpjovimus prie pagrindo ir kotelio;
- Sudėkite į puodą ir avokadą užpilkite verdančiu vandeniu;
- Palikite 2-3 minutėms, tada išimkite ir patikrinkite, ar avokadas minkštas.
Jei reikia, dar 2-3 minutėms įmeskite avokadą į verdantį vandenį.
Kaip mikrobangų krosnelėje greitai suminkštinti avokadą
Greičiausias būdas sunokinti avokadus:
- pradurkite vaisių šakute iš kelių pusių;
- padėkite ant lėkštės, uždenkite plastikiniu dangteliu (avokadai gali sprogti) ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 30 sekundžių;
- ištraukite, patikrinkite, ar minkšti – jei reikia, dar kartą pašildykite mikrobangų krosnelėje 30 sekundžių.
Šis būdas, kaip ir orkaitės variantas, turi tik vieną trūkumą: avokadas po tokio apdorojimo gali prarasti šiek tiek skonio.
Anksčiau pasakojome, kaip supjaustyti avokadą, kad jis būtų greitai ir gražiai paruoštas.