Kodėl negalima kelis kartus šildyti sriubos ant viryklės: ką daryti, kad ji nebūtų šalta

Ne visi žino, kas nutiks, jei perkaitinsite sriubą, ir kuo tai gresia.

Keletą kartų sriubos geriau nešildyti / koliažas Mes, nuotr. depositphotos.com

Labai dažnai namų šeimininkės pietus ir vakarienę ruošia kelioms dienoms į priekį – dėl vidutinio moters gyvenimo ritmo mažai kas gali sau leisti kasdien skirti laiko maisto gaminimui. Pasirodo, iš anksto išvirtos sriubos negalima tiesiog išimti ir pašildyti. Sužinokite, kodėl sriubos negalima pašildyti daugiau nei vieną kartą.

Anksčiau kalbėjome apie tai, kodėl nereikėtų palikti šaukšto maiste.

Ar sriubą galima pašildyti – ekspertų nuomonė

„BBC Good Food” interneto svetainėje ekspertai teigia, kad visus likučius, įskaitant šaldytuve laikomą sriubą, reikėtų suvalgyti per dvi dienas. Taip pat svarbu suprasti, kiek laiko šildyti sriubą ant viryklės ar mikrobangų krosnelėje, kad išliktų saugus jos skonis ir maistas – svarbu ne užvirinti, o nustoti kaitinti, kai patiekalas jau karštas. Ideali temperatūra yra 70 ºC. Žinokite, kad mikrobangų krosnelės maistą kaitina netolygiai, todėl pašildę sriubą turėtumėte išimti lėkštę su sriuba ir ją išmaišyti, o ne vėl įjungti.

Be to, ekspertai atsakė į klausimą, kuris kelia nerimą daugeliui Ukrainos šeimininkių, – ar galima sriubą pašildyti tame pačiame puode, kuriame ji buvo virta? Atsakymas neigiamas, geriau šį indą išimti, sriubą porcijomis supilti į mažesnį (pavyzdžiui, į puodą) ir pastatyti ant ugnies. Šią taisyklę lemia tai, kad kuo dažniau šildysite, o paskui atvėsinsite maistą, tuo greičiau jis suges dėl prie jo prisitvirtinusių kenksmingų bakterijų. Jei valgysite tokį maistą, vieną dieną galite apsinuodyti.

Jei reikia greičiau atvėsinti sriubą, prisiminkite paprastą gudrybę – jei patiekalą maišysite, temperatūra kris aktyviau. Blogiausias variantas, kurį galite sugalvoti, yra palikti sriubą tiesiai virtuvėje per naktį, kad atvėstų. Tokiu atveju būkite tikri, kad prie jos tikrai „prisikabins” kai kurios patogeninės bakterijos, todėl geriau palaukite, kol patiekalas atvės, ir įdėkite jį į šaldytuvą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla