Kiek duonos ir kiaušinių dėti į maltinukus ir ko pridėti, kad būtų sultingi: idealios proporcijos

Vištienos, kiaulienos ar jautienos kotletai gali tapti dar skanesni.

Puikūs vištienos kotletai – paslaptys / koliažas Mes, nuotr. depositphotos.com

Kotletų įdaras yra individus reikalas. Vienos šeimininkės perka mėsą ir pačios ją „suka”, kitos pasitiki mėsos parduotuvėmis ir ima paruoštą masę. Nepriklausomai nuo pasirinkto varianto, turėtumėte tiksliai žinoti, kaip absoliučiai bet kokį faršą kotletams padaryti kelis kartus skanesnį.

Ką dėti į vištienos faršą, kad būtų skanesnė – variantai

Net ir patyrusiai šeimininkei gali pasitaikyti blogų dienų – pagal tūkstantį kartų išbandytą receptą kotletai vis tiek suplyšta ir nebūna skanūs. Tačiau jei ji tiksliai žinos, kaip pagerinti maltos vištienos skonį, nebus jokių šansų įsivelti į bėdą.

Pirma, visada įpilkite duonos trupinių į faršą – tai daroma ne dėl masės, kaip daugelis mano, o dėl sultingumo. Be to, labai svarbu laikytis proporcijų. 1 kg maltos mėsos pakaks 250 g piene mirkytos duonos ir jokiu būdu ne daugiau. Tas pats pasakytina ir apie kiaušinius – tokiam pačiam mėsos produkto kiekiui visiškai pakaks. Užteks 2-3 kiaušinių. Jei persistengsite, galite sulaukti priešingo efekto – kepant vištienos kotletai suirs ir taps kieti.

Antrasis dalykas, kurį rekomenduoja į kotletams skirtą maltinuką įmaišyti išmaniosios šeimininkės – tai susmulkintas ledas. Keista, bet faktas tas, kad toks įdomus komponentas tikrai „pagyvina” net ir ne pačios aukščiausios kokybės maltą mėsą, o vištienos, kiaulienos ar jautienos kotletai būna labai švelnūs.

Ką dėti į vištienos faršą, kad ji nebūtų skysta

Jei dažnai susiduriate su šia problema – gaminio konsistencija nėra pakankamai tiršta – pabandykite į maltą mėsą įmaišyti šiek tiek manų kruopų. Tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad kruopoms patekus į mėsos masę, indas su šiuo mišiniu turi stovėti šaldytuve apie 20-30 minučių. Tai būtina tam, kad kruopos išbrinktų ir sugertų į save skysčio perteklių. Be to, per pusvalandį net duona spės sugerti vištienos sultis, todėl vištienos kotletai bus dar skanesni.

Kaip pasigaminti vištienos kotletus – receptas

Laikydamiesi pirmiau minėtų naudingų patarimų, tikrai turėsite puikią vakarienę iš pirmo karto.

Paimkite kilogramą paruoštos vištienos faršo arba pasigaminkite savo. Išmirkykite 250 g duonos trupinių šiltame piene ir įmaišykite į maltą mėsą. Ten pat sudėkite 2 vištų kiaušinius ir 1 smulkintą svogūną. Jei mėsa buvo nepakankamai riebi, galite įdėti 20-30 g sviesto. Apibarstykite druska, pipirais ir kepkite ant gerai įkaitintos keptuvės, pateptos augaliniu aliejumi.

Naudingas patarimas: Kiekvieną kartą gamindami vištienos kotletus prisiminkite, kad maltai mėsai negalima naudoti vištienos odos – tik mėsą. Priešingu atveju vištienos kotletai bus per riebūs, nes aukštoje temperatūroje riebalai pradės tirpti ir tekėti iš odos.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla