Kaip pasigaminti blynų tešlą be gumuliukų ir ką daryti, jei joje jau yra gumuliukų.
Blynų tešla be gumulėlių / depositphotos.com
Miltų gumuliukų pavidalo improvizacija gadina ne tik bet kokių kepinių išvaizdą, bet ir skonį. To priežastis paprasta – netinkamai sumaišyti miltai. Papasakosime, kaip išmaišyti blynų tešlą be gumuliukų ir ką daryti, jei paaiškėjo, kad joje yra gumuliukų.
Anksčiau pasakojome, kaip iškepti plonus ir švelnius blynus ant vandens.
Kaip pasigaminti blynų tešlą be gumuliukų
Yra viena taisyklė: Iš pradžių miltus, paskui skystį. Nesvarbu, ką ruošiate – blynų tešlą, blynelius ar kitokią – skystis (pienas, vanduo, kiaušiniai) turi būti siunčiamas į persijotus miltus. Norėdami tai padaryti, pasidarykite miltų kauburėlį, jame padarykite įdubimą, į jį nusiųskite skystus ingredientus ir užminkykite tešlą.
Jei į tešlą įeina kiaušiniai, prieš tai juos reikia išmaišyti iki vientisos konsistencijos.
Tešla su gumuliukais – ką daryti
Jei turite tešlą su gumuliukais – ne bėda. Norėdami ją ištaisyti, galite atlikti toliau nurodytus veiksmus:
- sutrinkite gumulėlius mikseriu;
- Jei blenderio neturite, naudokite smulkų metalinį sietelį, perkoškite tešlą per jį ir šaukštu sutrinkite gumulėlius.
Taisyklę „pirma miltai, o paskui vanduo” galima pažeisti miltus dedant dalimis ir per sietelį, kiekvieną kartą tešlą kruopščiai išmaišant.