Parduotuvės parduoda netikrą kakavą: kaip ją atskirti

Sužinokite, kaip atskirti netikrus ir tikrus kakavos miltelius prieš juos perkant.

Kokia kakava laikoma natūralia / nuotrauka depositphotos.com

Ukrainos parduotuvėse kartu su tikra kakava galima nusipirkti ir netikros. Netikri milteliai yra daug prastesnės kokybės ir gadina patiekalų skonį. Todėl prieš virdami kakavą ar ruošdami šokoladinius kepinius, susipažinkite su klastotės požymiais. Papasakojome, kaip atskirti netikrą kakavą nuo originalo prieš perkant ir po pirkimo.

Kaip atpažinti tikrą kakavą

Yra keli būdai, kaip nustatyti falsifikaciją:

  • Pakuotės išvaizda. Falsifikuotus produktus galima atpažinti dar prieš juos įsigyjant. Padirbti produktai turi skirtingas pakuotes – jus turėtų įspėti blankios spalvos, neryškus ir neaiškus šriftas, galiojimo datos nebuvimas. Tokie požymiai geriau matomi viziai palyginus su originalia pakuote.
  • Kaina. Nesuklyskite dėl labai mažos produkto kainos. Tikra kakava negali būti dvigubai ar daugiau kartų pigesnė už kitų prekių ženklų gaminius.
  • Miltelių spalva. Padirbtasis milteliai yra blyškios spalvos, o tikrasis ingredientas yra sodrios spalvos.
  • Struktūra. Kokybiška kakava yra vienalytė ir be gumulėlių. Trinant ją tarp pirštų, lieka riebi dėmė.
  • Maisto kokybė. 100 proc. būdas nustatyti falsifikaciją – pagaminti kepinį ar gėrimą. Jei kepate tikrą kakavą, ji bus sodri ir aromatinga, su kartumu. Be to, originalūs milteliai palieka nuosėdų, o netikri visiškai ištirpsta. Kepinys su tikru produktu bus sodrus ir tamsus, o su netikru – pasenęs ir lengvas.

Konditerijos šefė Oksana Velianik pasidalijo savo triuku, kaip atskirti tikrą kakavą nuo netikros.

Savo konditerijos tinklaraštyje ji sukūrė vaizdo įrašą, kuriame aiškiai parodė, kuo skiriasi tikra ir netikra prekės ženklo „Mrija” kakava. Kairėje pusėje pasirodė netikri milteliai, o dešinėje – tikri. Vaizdo įraše matyti, kad netikra kakava skiriasi pakuotės dizainu ir yra daug blankesnės spalvos nei tikra.

Atlikdama eksperimentą konditerė iškepė du pyragus su netikrais ir tikrais milteliais. Receptas ir ingredientų kiekis buvo toks pat. Pyragas su netikraisiais išėjo blyškus, kietas ir žemas. Keksas su tikra kakava buvo purus, aukštas ir sodrios šokolado spalvos.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla