Ką dėti į sriubą, kad ji nesugestų: pagrindinės laikymo taisyklės

Jei sriuba greitai rūgsta, greičiausiai taip atsitiko dėl netinkamų virimo ir (arba) laikymo būdų.

Kad sriuba nesugestų, ją reikia tinkamai laikyti / nuotr. depositphotos.com

Dažniausiai šį pirmąjį patiekalą verdame su atsarga ir nevalgę šiandien laikome šaldytuve. Tačiau tai negarantuoja, kad ji nesuges. Taigi šiandien sužinosime, ko į sriubą dėti, kad ji nesugestų.

Kalbant apie tai, kodėl vištienos sriuba greitai rūgsta (ir bet kuri kita sriuba, tiesą sakant), tai susiję su virimo ir (arba) laikymo pažeidimais. Yra keletas gelbėjimosi priemonių, kurios padės pailginti sriubos galiojimo laiką ir mėgautis ja dar kelias dienas po virimo.

Kaip apsaugoti sriubą nuo rūgimo – paprasti patarimai

Pradėkime nuo pagrindinių rekomendacijų:

  • naudokite gerus ir šviežius produktus;
  • paruoštą patiekalą laikykite vėsioje vietoje (šaldytuve, kurio temperatūra 2-5 laipsniai Celsijaus);
  • nepalikite jo ant kaitlentės (akivaizdu, kad tai nėra vėsi vieta, o karštis tik pagreitins produkto gedimą);
  • nelieskite jo nešvariais ar šlapiais indais.

Verdant sriubą įberkite druskosji ilgiau išsilaikys. Taip pat nenaudokite termiškai neapdorotų žolelių gatavame patiekale – geriau jas porą minučių pavirti.

Taip pat rekomenduojama vengti puodų storu dugnu ir puodų, kuriuose buvo pašildytas pienas. (bakterijos gali pasislėpti bet kokiuose mikroįtrūkimuose).

Norėdami prailginti sriubos galiojimo laiką, nepalikite jos ant viryklės / nuotrauka depositphotos.comNorėdami prailginti sriubos galiojimo laiką, nepalikite jos ant viryklės / nuotr. depositphotos.com

Laikykite sriubą puode, kuriame ji buvo išvirta, nepilkite jos į kitą.net jei jis jums atrodo švarus. Nekaitinkite visos keptuvėsJei reikia tik vienos ar dviejų porcijų, supilkite į mažesnius dubenėlius. И sriuboje nelaikykite samčių ir kitų stalo įrankių – Jau anksčiau pasakojome, kodėl niekada negalima palikti šaukšto maiste.

Jei patiekalas laikomas šaldytuve ir nėra jokių gedimo požymių (nemalonaus rūgštaus kvapo, putų, sultinio drumstumo ir t. t.), galite pratęsti jo galiojimo laiką, jei dar kartą jį pavirsite 5-10 minučių. Šis variantas taip pat tinka, jei sriuba tik pradėjo rūgti, bet dar nėra visiškai sugedusi. Prieš verdant sriubą taip pat galite įdėti prieskonių, pavyzdžiui, pipirų, lauro lapų ir pan.

Paruoštą sriubą laikykite vėsioje vietoje / nuotrauka depositphotos.comIšvirtą sriubą reikia laikyti vėsioje vietoje / nuotr. depositphotos.com

Kiek dienų galite valgyti sriubą iš šaldytuvo – nustebsite

Šaldytuve laikykite „pirmus daiktus” nerekomenduojama laikyti ilgiau nei dvi dienas. Jei produktas virinamas du kartus (kaip pasterizuotas) – teoriškai jį galima naudoti iki 7 dienų. O jei ruošiant buvo naudojami konservantai – ne ilgiau kaip 5 dienas. Viskas priklauso nuo to, iš ko susideda jūsų patiekalas. Pavyzdžiui:

  • grybų, daržovių, sriuba, sriubos, tyrės sriuba ir sūrio sriuba – geriau suvalgyti per 24 valandas;
  • vištiena, charčo, žirniai – galima laikyti dvi dienas;
  • mišrainė, barščiai, mėsos sultinio sriuba – tris dienas, kartais iki 5 dienų.

Tačiau norint išvengti sveikatos problemų, vis tiek rekomenduojama Nelaikyti virto maisto ilgiau nei dvi dienas.. Geriau gaminti mažiau, dažniau, bet jis visada bus šviežias, o ne „žaisti margučius” – galite valgyti arba ne.

Tačiau ar būtina sriubą virti antrąją dieną? Vis dėlto rekomenduojame tai padaryti. Tai bent jau padės „nužudyti” bakterijas, kurios pradėjo daugintis, bet dar visiškai nesugadino maisto. Ir atminkite, kad geriau šildyti tik tą dalį, kurią valgysite, viso puodo šildyti nebūtina.

Geriau gaminti mažiau ir visada valgyti šviežią maistą / nuotr. depositphotos.comGeriau gaminti mažiau ir visada valgyti šviežiai / nuotr. depositphotos.com

Apskritai jau atsakėme į klausimą, ar galima valgyti sriubą trečią dieną – jei ji dar nesugedo, nieko baisaus neturėtų nutikti. Bet vis dėlto geriau nenaudoti senesnių nei dvi dienas virtų produktų – ne tokias sterilias sąlygas turite, ir kenksmingi mikroorganizmai jau gali pradėti daugintis, nors jie dar nebus itin pastebimi.

Atsakydami į klausimą, ar galima valgyti sriubą po savaitės, jei nėra jokių gedimo požymių, pabandykite savo rizika, bet mes to nepatartume.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla