Kuo tepti mėsą ir kaip tai daryti be purslų: praktiniai patarimai šeimininkėms

Mes sužinojo, kodėl reikia tepti mėsą ir kaip tai daryti be purslų.

Kodėl reikia aptepti mėsą ir kaip tai padaryti be purslų / nuotr. depositphotos.com

Kiekvienai šeimininkei teko susidurti su tuo, kad mėsą būtina pamušti. Šis procesas mažai kam patinka, nes lieka purslų, o kartais ir mėsos gabalėlių visoje virtuvėje. Dėl to po maisto gaminimo tenka valyti virtuvę.

Mes sužinojo, kodėl būtina apskrudinti mėsą ir kaip tai padaryti be purslų.

Kodėl reikia aptepti mėsą

Mėsos apkepimo procesas padeda suminkštinti mėsos skaidulas, kad mėsa išliktų minkšta ir po kepimo. Be to, apskrudinant mėsą padidėja jos paviršiaus plotas.

Vis dėlto ne visai mėsai reikia šio paruošimo. Vištienos ir jautienos nereikia tepti, nebent to reikalaujama recepte, pavyzdžiui, vyniotiniui. Tačiau kiaulieną būtina pamušti, neatsižvelgiant į patiekalo paskirtį. Kiauliena yra kietesnė už jautieną ar vištieną.

Kaip apskrudinti mėsą, kad ji nesiplėstų

Visiems pažįstama sitija, kai supjausčius mėsą, pavyzdžiui, kotletus, tenka valyti virtuvę, nes ji būna padengta mėsa. Yra pora paslapčių, kaip išvengti tokių nemalonumų.

Pirma, kad mėsa nesuplyštų ir būtų patogu ją pjaustyti, galite ją kelioms minutėms įdėti į šaldiklį.

Antra, galite naudoti maistinę plėvelę. Jei prieš pjaustydami mėsą suvyniosite ją į maistinę plėvelę, visos sultys liks viduje ir neišsisklaidys po visą virtuvę. Ir plaktuvą bus lengviau išvalyti.

Kaip suminkštinti mėsą be plaktuko

Norint mušti mėsą, virtuvėje nebūtina turėti specialaus plaktuko. Tam tiks bet koks tankus, kietas ir stiprus daiktas. Geriau naudoti metalinius arba medinius virtuvės įrankius, pavyzdžiui, kočėlą, sunkų ir storą peilį, bulvių grūstuvę ar net rankas.

Kaip minkštinti mėsą naudojant butelį

Mėsai apskrudinti galite naudoti tvirtą stiklinį butelį, pavyzdžiui, šampano ar vyno butelį. Prieš apskrudinant mėsą butelį reikėtų suvynioti į rankšluostį. Taip persistengus ir stiklui neatlaikius, nereikės jo rinkti iš indo ar rinkti po visą virtuvę. Be to, ši gudrybė neleis jums susižeisti į stiklinę.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla