Olivier salotos gali būti dar skanesnės, jei žinote vieną mažą gudrybę.
Jei šiek tiek pakeisite receptą, Olivjė bus dar skanesnis / koliažas Mes, nuotr. depositphotos.com
Olivjė receptas buvo išrastas XIX a., tada šios salotos buvo ruošiamos su vėžių kaklais, veršienos liežuviu, tetervinais ir ikrais. Sovietų Sąjungoje receptas buvo pakeistas, pritaikant jį prie paprasto darbininko maisto krepšelio, tačiau ir dabar galima pakoreguoti pažįstamą technologiją.
Kaip padaryti Olivier dar skanesnį – tobulų salotų receptas
Standartinį „Olivier” receptą sudaro virtos bulvės, morkos, konservuoti žirneliai, majonezas, marinuoti agurkai ir dešra. Paprastai šeimininkės tiesiog išverda bulves, morkas, tada jas nulupa ir supjausto kubeliais. Dešra ir agurkai supjaustomi taip pat, ingredientai sudedami į vieną indą, prie jų pridedama konservuotų žirnelių, užpilama majonezu, išmaišoma ir patiekiama į stalą.
Iš tiesų yra keletas paslapčių, kaip patiekalą padaryti dar skanesnį:
- kepkite bulves ir morkas orkaitėje;
- jei bulvės verdamos ant viryklės, palikite jas 8 valandas pastovėti, atvėsusios iš karto nenulupkite;
- naudokite obuolių acte marinuotus svogūnus, vietoj jų į salotas galite dėti žaliųjų svogūnų;
- jei nežinote, kuo alyvuogėse pakeisti agurką, naudokite obuolį arba kriaušę;
- vietoj konservuotų žirnelių išbandykite šviežiai šaldytus žirnelius;
- Dešrą galima pakeisti kalakutiena arba vištiena, o dar geriau – naudoti įvairių mėsos gaminių asortimentą;
- visada pjaustykite ingredientus vienodai – tai turi įtakos salotų skoniui.
Topinambūras arba garuose troškintos ropės – kuo alyvuogėse pakeisti bulves, pavyks kiekvienai šeimininkei, tačiau čia geriau vadovautis savo skonio pageidavimais. Ne visi mėgsta šias dvi daržoves.
Kaip gardinti alyvuoges, kad būtų puikus skonis
Svarbiausias dalykas bet kokiose salotose yra ne tik ingredientų derinys ir pjaustymo būdas, bet ir padažas. Jei jis bus nesėkmingas, gali sugadinti patiekalo skonį. Jei nežinote, kuo pakeisti majonezą Olivier, stenkitės nenaudoti parduotuvėje pirkto. Negalite garantuoti pirkto produkto kokybės – gaminkite naminį.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- citrinos sultys – 2 valg;
- šalto spaudimo pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus – 240 ml;
- Dižono garstyčios – 1 šaukštelis;
- druskos.
Paimkite aukštą mikserio puodelį, suplakite į jį trynius, supilkite citrinos sultis, įberkite garstyčių ir druskos. Mišinį 10 sekundžių plakite mikseriu iki vientisos masės. Neišjungdami blenderio, lėtai supilkite aliejų. Toliau plakite, kol padažas taps vientisas ir sutirštės. Paprastai tai trunka ne ilgiau kaip 5 minutes. Toks naminis majonezas neabejotinai papuoš Olivier skonį ir jo nesugadins, be to, bus sveikesnis, nes jame nėra įvairių maisto priedų ir konservantų.
Tačiau jei nenorite gaišti laiko padažui ruošti arba tiesiog neturite pakankamai valandų per dieną papildomiems kulinariniams užsiėmimams, tiesiog sumaišykite parduotuvėje pirktą majonezą su graikišku jogurtu arba grietine, tada salotos bus švelnesnio skonio. Kraštutiniu atveju majonezą galite iš viso pakeisti bet kuriuo iš šių dviejų produktų, tačiau tuomet teks suteikti Olivier skonio prieskonių pagalba.