Jei virtuvėje pritrūko rauginimo medžiagos, yra kelios jos pakeitimo tešloje galimybės.
Kaip pakeisti rauginimo medžiagą soda / koliažas Mes, nuotr. depositphotos.com
Raugas – labai svarbus kepimo komponentas, dėl kurio tešla tampa akyta ir minkšta. Jei jos nededama, gaminys taps „guminis” ir kietas. Tačiau pasitaiko atvejų, kai šių naudingų miltelių pritrūksta reikiamu momentu. Sužinokite, kuo galite pakeisti rauginimo medžiagą be jokio skirtumo kepinių skoniui.
Ar galima pakeisti rauginimo medžiagą kepimo soda
Kepimo soda yra parduotuvėje pirkto raugo dalis, todėl ja galite visiškai pakeisti miltelius. Kad ji styvėtų, reikia rūgšties. Todėl sodos patartina dėti į produktus, kurie turi rūgštūs produktai – grietinė, kefyras, uogos, citrinų sultys, rūgščių vaisių uogienė.
Jei tešla nerūgšti, tuo pačiu metu į tešlą įdedama sodos ir citrinos rūgšties. Tačiau sodos nereikia gesinti actu – tai kulinarinis mitas. 1 arbatinį šaukštelį rauginimo medžiagos pakeičia 1/3 šaukšto valgomosios sodos ir 2/3 šaukšto rūgšties. Anksčiau išsamiai papasakojome, kuo skiriasi kepimo soda ir raugas tešloje ir kaip juos naudoti.
Atminkite, kad sodos į tešlą dedama prieš pat kepimą. Šio ingrediento nereikėtų dėti be rauginimo priemonės, antraip tešloje atsiras nemalonus „sodos” skonis.
Yra kepinių rūšių, kur apskritai. raugas. Tai konditerijos gaminiai, į kuriuos dedama plaktų kiaušinių, grietinėlės ir sviesto. Plakant tokius gaminius atsiranda oro burbuliukų, o tešla tampa orinė. Be to, rauginimo medžiagos nededama į Sausainiai.
Kuo pakeisti tešlos raugą kepant / nuotr. depositphotos.com
Ką galima naudoti vietoj tešlai skirto raugo – kiti variantai
Yra kelios galimybės pakeisti rauginimo medžiagą, išskyrus sodą.
- Putojantis vanduo. Jis praturtina tešlą oro burbuliukais. Jei ruošiate skysto pagrindo kepinius, pavyzdžiui, blynus su vandeniu, įprastą mineralinį vandenį pakeiskite gazuotu mineraliniu vandeniu.
- Alkoholis. Tai taip pat puiki galimybė, nei pakeisti raugą. Į 1 kg tešlos įpilkite 1 valgomąjį šaukštą alkoholio. Jis išbrinkins miltus ir suteiks desertui malonų skonį. Labai skanus keksiukas „Stolichny” su konjaku.
- Savaime kylantys miltai. Kai kuriose parduotuvėse parduodami miltai, iš anksto „pagardinti” raugu. Jais pakeiskite visus įprastus miltus. Į tokius kepinius nereikia nieko dėti raugo.
- Sodą galima naudoti naminį raugą – receptas visai nesudėtingas. Sumaišykite 5 valgomuosius šaukštus sodos, 12 valgomųjų šaukštų miltų ir 3 valgomuosius šaukštus citrinos rūgšties. Mišinį laikykite sausame inde su dangčiu. Tokie milteliai visiškai pakeičia parduotuvėje pirktus miltelius.
Be miltelių taip pat galima apsieiti produktuose, kuriuose naudojama biologinis atsipalaidavimas (t. y. su gyvų organizmų pagalba). Tai kepimas su mielėmis ir kefyru.